Basis Aanpak Standaardisatie Informatie en Structuren (BASIS)

Standaard

๐—ช๐—ถ๐—ท ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—บ๐—ฎ๐˜…๐—ถ๐—บ๐—ฎ๐—น๐—ถ๐˜€๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฒ๐—ณ๐—ณ๐—ถ๐—ฐ๐—ถรซ๐—ป๐˜๐—ถ๐—ฒ. Samen met Marijke Mulder hebben we een programma aanpak ontwikkelt. Een cruciaal aspect in deze aanpak is het creรซren van standaard eis bibliotheken en het typeren van objecten in een ruimte.

๐Ÿ“š ๐—ฆ๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ ๐—˜๐—ถ๐˜€ ๐—•๐—ถ๐—ฏ๐—น๐—ถ๐—ผ๐˜๐—ต๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ป
Het opzetten van standaard eis bibliotheken legt de basis voor consistente en gestandaardiseerde specificaties binnen uw projecten. Door essentiรซle eisen te categoriseren en te documenteren, creรซert u een referentiekader dat niet alleen zorgt voor compleetheid en overzicht, maar ook de snelheid van projectontwikkeling verbetert.

๐Ÿข ๐—ข๐—ฏ๐—ท๐—ฒ๐—ฐ๐˜ ๐—ง๐˜†๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด
Het typeren van objecten in een ruimte gaat hand in hand met het creรซren van een gestructureerde omgeving. Door objecten te typeren naar functie, eigenschappen en andere relevante parameters, ontstaat er een helder begrip van de ruimte. Dit helpt niet alleen in de ontwerpfase, maar vereenvoudigt ook het beheer en onderhoud in latere stadia.

โœจ ๐—ฉ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—จ๐˜„ ๐—ข๐—ฝ๐—ด๐—ฎ๐˜ƒ๐—ฒ
Consistentie: Standaard eis bibliotheken bieden consistente richtlijnen voor projectontwikkeling.
Efficiรซntie: Object typering verhoogt de efficiรซntie bij ontwerp, beheer en onderhoud.
Kwaliteit: Gedetailleerde specificaties resulteren in hoogwaardige projectresultaten.
๐Ÿ’ป Bij van Loenen bieden wij expertise in het opzetten van deze cruciale structuren. We ontwikkelen ook deze oplossingen in Relatics maar ook in samenwerking met andere partners en onze Datastorms applicatie. Ontdek hoe onze oplossingen uw programmaโ€™s en projecten naar nieuwe hoogten kunnen tillen. Meer weten? Stuur een bericht naar Martijn van Loenen.

๐„๐ž๐ง ๐ซ๐š๐ฉ๐ฉ๐จ๐ซ๐ญ๐š๐ ๐ž ๐ฆ๐ž๐ญ ๐ž๐ž๐ง ๐ง๐ข๐ž๐ญ๐ฃ๐ž. ๐๐จ๐  ๐ฌ๐ญ๐ž๐ž๐๐ฌ ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž๐ณ๐ž ๐ญ๐ข๐ฃ๐!

Standaard

Ondanks dat we steeds meer in datagedreven applicaties werken blijft er vraag naar rapportages. Voorย Relaticsย gebruiken we hiervoor deย Altovaย Stylevision toolkit. Waarom doen we dat nog steeds?

Afhankelijk van de context zijn er verschillende redenen waarom je nog steeds een rapportage met een nietje wilt. We noemen er enkele:

๐‰๐ฎ๐ซ๐ข๐๐ข๐ฌ๐œ๐ก๐ž ๐‚๐จ๐ฆ๐ฉ๐ฅ๐ข๐š๐ง๐œ๐ž:
Als de applicatie wordt gebruikt voor het opbouwen van contracten dan is het de rapportage het contractboekje dat de basis is een voor een tender en uiteindelijk aanbesteding. In dat geval heeft een juridische lading.

๐†๐ž๐›๐ซ๐ฎ๐ข๐ค๐ฌ๐ ๐ž๐ฆ๐š๐ค ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐†๐ž๐›๐ซ๐ฎ๐ข๐ค๐ž๐ซ๐ฌ:
Sommige gebruikers geven er de voorkeur aan om een tastbaar rapport te hebben dat ze kunnen vasthouden en doorbladeren. Zal dan misschien een traditionele methode zijn in dit digitaal tijdperk toch vinden nog steeds veel mensen het makkelijker bladeren in een fysiek document dan digitaal.

๐Œ๐š๐ซ๐ค๐ž๐ซ๐ข๐ง๐  ๐ฏ๐š๐ง ๐ž๐ž๐ง ๐ฆ๐ข๐ฅ๐ž๐ฌ๐ญ๐จ๐ง๐ž:
Vaak wordt een project (of deel ervan) afgesloten met een rapportage die een moment opname (baseline) weergeeft van de stand van zaken. Na iedere fase afronding (of tussendoor) worden rapportages gemaakt die worden gedeeld en gearchiveerd. Zogenaamde baseline rapportages kunnen ook de verschillen weergeven van de stand van zaken in de verschillende fasen.

Genoeg reden om aandacht te houden voor rapportages! Altovenaars (specialisten op het gebied van Altova Stylevision) hebben wij beschikbaar voor onze klanten om hun wezen te verwezenlijken! Kan niet bestaat niet. Wij nemen kennis van het datamodel en zorgen ervoor dat de juiste data, juist uit de applicatie komt!

Naast rapportages met een nietje is er ook steeds meer vraag naar dynamische en gecombineerde rapportages. Voor deze veelzijdige rapportages maken we gebruik van datawarehouses (Microsoft AzureCognosLobster ) en bijvoorbeeld Microsoft Power BI.

Geen klus te groot… of Van Loenen Consultancy zorgt voor de rapportage!

๐—›๐—ผ๐—ฒ ๐—ต๐—ฒ๐—น๐—ฝ๐˜ ๐—ฆ๐˜†๐˜€๐˜๐—ฒ๐—บ๐˜€ ๐—˜๐—ป๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฏ๐—ถ๐—ท ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—บ๐—บ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐—ฝ๐—ฎ๐—ธ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐˜‚๐˜‚๐—ฟ๐˜‡๐—ฎ๐—บ๐—ถ๐—ป๐—ด๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—บ๐—บ๐—ฎ?

Standaard

Afgelopen maand hebben we ons onderzoeksrapport afgerond. De impact van Systems Engineering (SE) op een integrale werkwijze binnen programma’s hebben we onderzocht.

SE maakt complexiteit beheersbaar en waarborgt integraliteit, waardoor het werken vanuit een klantvraag naar een oplossing binnen een programma wordt vergemakkelijkt.

Bovenop SE bepleiten wij het gebruik van Model Based Systems Engineering (MBSE). MBSE biedt een gestandaardiseerd modelsysteem waarin eisen, ontwerpen, analyses, verificaties en validaties per projectfase worden vastgelegd. In het kader van ons landelijk programma met heldere doelen en eisen kunnen gestandaardiseerde modellen efficiรซnt worden toegepast.

De voordelen van MBSE binnen programma’s zijn significant, vooral bij volwassen toepassing van SE. Het verbetert de communicatie tussen beleidsmedewerkers en technische adviseurs, vermindert faalkosten en maakt eenvoudige integratie van leerpunten mogelijk. Schaalvergroting kan op efficiรซnte wijze worden gerealiseerd.

Het toepassen van (MB)SE brengt structuur, maar vakmanschap en geschikte tools zijn eveneens essentieel voor succesvol programmamanagement. Voor meer informatie over onze aanpak Contactย Marijke Mulderย ofย Martijn van Loenen

Het nut uitleggen van samenwerken in SE tooling

Standaard

Waarom is het handig om samen te werken in een digitale omgeving zoals Relatics? Wat is het nut en noodzaak. Bij een aantal clusters binnen Rijkswaterstaat zijn wij actief als adviseur GRIP. GRIP is een template dat breed binnen RWS gebruikt wordt voor het informatie managen binnen projecten. Onze inzet is om de functies die relevant zijn voor het betreffende project in te zetten.

Naast het uitleggen van de functionaliteit is ook het aanmoedigen om het zelf te gaan dรณen een van de activiteiten die hoort bij de functie van adviseur. We stoppen de nodige energie in het meenemen en dragen van het belang om in een centrale tool samen te werken.

Binnen een van de projecten hebben we zelfs een jaarlijks terugkerende plaats op de lunchsessie-kalender. Afgelopen maand stond GRIP op de planning. Een met een handicapt: een kamer met presentatie mogelijkheid was niet beschikbaar. In plaats van een demonstratie van een proces werd er gekozen voor een actieve sessie. Het hoofddoel: begrijpen dat elke individu een essentiรซle rol speelt in het succes van het project.

Samen bouwen
Uitgerekend op de World Play Day gingen we aan de slag met het bouwen aan een project. Niet met ongekookte spagetti maar met Lego steentjes. De aanwezige groep collega’s uit de diverse disciplines gingen in gemengde groepjes aan de slag. Samen bouwen aan een sculptuur. Het bouwmateriaal die ieder team uitgereikt kreeg was er evenveel en genoeg voor het bouwwerk. De groepen gingen zich houdend aan de spelregels (grotendeels ;-)) aan de slag. De resultaten? Zie de foto voor het bouwwerk!

GRIP-scorekaart
Het bruggetje naar het bespreken van de GRIP-scorekaart was ook makkelijk gemaakt. In een schaal van Level 1 tot Level 5 worden de diverse processen gescoord. Welke stappen hebben we samen gemaakt in de afgelopen periode: waar is de samenwerking verbeterd en waren liggen hier nog kansen voor. Het gebruik van SE tooling is key voor een succesvol project!

Samenwerken heeft nut
Tijdens de implementatie van GRIP wordt doen we de suggestie wel eens: laten we de Excel licentie afschaffen. Een grap natuurlijk maar een die wel blijft hangen. Het afschaffen van Excel licenties om het gebruik van SE tooling te verhogen gaat nooit het doel halen als het belang van integraal samenwerken verder niet begrepen wordt. Daarom zijn de sessies en de gesprekken met teams binnen een project zo belangrijk.

Energie in jouw project
De feedback die wij krijgen op onze bijdragen in projecten als het gaat om GRIP is positief. Ons enthousiasme en brede kennis van de processen (ook binnen de ON-wereld) wordt gewaardeerd. Wil je sparren over wat wij voor jouw project kunnen betekenen: neem contact met ons op via info@van-loenen.org!

Van Losse Eilanden tot Naadloze Integratie: Een goede voorbereiding bedraagt bij aan het succes!

Standaard

De afgelopen maanden hebben onze consultants (Matthijs, Mathijs en Martijn) gewerkt aan het realiseren van interfaces. Koppelingen tussen applicaties zijn in opkomst. Een suite of netwerk van applicaties die elkaar versterken en aanvullen, dat is de toekomst.

Wil je het optimale resultaat behalen uit de beoogde integratie van applicaties: zorg dat de basisvereisten op orde zijn. Wij hebben de afgelopen maanden koppelingen gerealiseerd met ArcGIS, Sharepoint, DocBase en RiskChallenger. Ondanks dat de projecten onderling verschillend waren hebben we een shortlist van onderwerpen die vooraf geregeld moeten zijn en zodoende bijdragen aan een succesvol integratie traject.

  1. Check de compatibiliteit: Zijn de systemen die je wilt integreren wel technisch compatibel met elkaar? Dit betekent dat ze gegevens kunnen uitwisselen en communiceren met behulp van gangbare protocollen en formaten. De bekendste zijn: API’s (Application Programming Interfaces) of standaard bestandsindelingen.
  2. Use-cases: Betrokkenheid van de organisatie, de stakeholders, is essentieel. De behoeften en verwachtingen van de betrokkenen kan worden opgenomen in een use-case. Een use-case is een beschrijving van een specifieke interactie of scenario tussen een systeem en een gebruiker of een ander systeem. Een of meer use-cases worden gebruikt voor het ontwerpen en testen van het systeem.
  3. Documentatie: Zorg ervoor dat er gedetailleerde documentatie beschikbaar is voor elk systeem, inclusief API-specificaties, datamodellen en procesbeschrijvingen. Indien meerdere partijen betrokken zijn is een interface agreement een nuttig middel om de integratie te documenteren.
  4. Inventariseer de toegangsrechten en beveiliging: De toegang tot de systemen is vaak goed geregeld. Om vertraging te voorkomen is het nuttig om vooraf te controleren of alle benodigde rechten op de applicaties en bijbehorende servers goed ingesteld staan.
  5. Testomgeving: Het is cruciaal om een aparte testomgeving op te zetten waarin de integratie grondig kan worden getest voordat deze in de productieomgeving wordt geรฏmplementeerd. Dit minimaliseert het risico dat de applicatie tijdelijk niet juist functioneert als gevolg van het integratie traject.

Indien aan deze top 5 wordt voldaan is er een solide basis voor een succesvolle en efficiรซnte integratietraject. Ook binnen organisaties waar de IT capaciteit voor dergelijke trajecten schaars is, zijn onze consultants er. Onze consultants zorgen samen met de opdrachtgever voor een grondige voorbereiding en planning.

Wat betreft de risico’s van een integratietraject, draaien we het in dit geval eens om. Heb je wel eens een risico inventarisatie gemaakt voor het niet realiseren van een integratie? We noemen er een aantal die de reden waren voor onze opdrachtgevers om over te gaan tot een (automatische) integratie van applicaties:

  1. Inefficiรซntie: Regelmatig worden gegevens nog in verschillende systemen (handmatig) ingevoerd. Dit is niet alleen dubbel werk, het zorgt ook voor vertragingen in bedrijfsprocessen.
  2. Fouten en inconsistentie: Handmatige gegevensinvoer en het ontbreken van automatische gegevensuitwisseling vergroten het risico op fouten en inconsistente gegevens. Dit kan leiden tot besluitvormingsproblemen en verlies van vertrouwen in de gegevens.
  3. Gemiste kansen: Zonder integratie mis je mogelijkheden om waardevolle inzichten uit gegevens te halen. Gegevens zijn verspreid over verschillende systemen, waardoor het moeilijker is om patronen en trends te herkennen.
  4. Hoge operationele kosten: Omdat handmatige taken en gegevensfouten toenemen, kunnen de operationele kosten stijgen. Organisaties moeten meer middelen toewijzen aan corrigerende maatregelen en probleemoplossing.
  5. Verlies van concurrentievermogen: In een snel veranderende zakelijke omgeving is flexibiliteit en snelle reactie op veranderingen essentieel. Zonder integratie kunnen organisaties achterblijven en concurrentievoordeel verliezen.

Maak Je Klaar voor Een Soepele Overgang!

Vergeet niet de essentiรซle voorbereidingen te treffen die we hebben besproken en zorg ervoor dat je team volledig op de hoogte is. Als je vragen of hulp nodig hebt bij het plannen van je integratie, staan we altijd klaar om je te ondersteunen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je integratietraject een succes wordt. Lees hier meer over onze diensten. Neem vandaag nog contact met ons op en laten we aan de slag gaan!

We’re hiring! Process improvement Systems Engineer

Standaard

Overweeg je een frisse start? Zoek niet verder!

De pepernoten liggen in de winkels en de kerstshows worden opgebouwd. Het einde van het jaar is ook een tijd van reflectie en heroverweging. Ben je op een punt in je carriรจre gekomen waar je je afvraagt of je nog steeds op de juiste plek zit? Ben je op zoek naar een omgeving waar je niet alleen gewaardeerd wordt, maar ook geรฏnspireerd wordt door je collega’s?

Bij Van Loenen ben je dan aan het goede adres! We nodigen je uit om in ieder geval te overwegen je carriรจre-avontuur voort te zetten bij ons. We zijn trots op ons team!

Het nieuwe jaar biedt de perfecte gelegenheid voor een nieuwe start. Lees om te beginnen onze vacature! Samen werken we aan de toekomst op het gebied van o.a. complexe systemen, informatie management en processen, behalen we successen die je inspireren en energie geven.

Power Automate. Ook in onze gereedschapskist.

Standaard

De trend van automatiseren van werkstromen tussen applicaties zet zich door. Recent hebben we Microsoft Power Automate ingezet in combinatie met Relatics.

Voor een groot aantal gebruikers van de projectomgeving is doorgaans geen automatisme om dagelijks de Relatics applicatie pro-actief te openen om te zien of er acties of taken klaar staan.
Vanuit onze opdrachtgever kwam de wens om deze acties pro-actief te mailen naar de betreffende gebruiker. De randvoorwaarde was dat daarvoor de Microsoft tool Power Automate voor wordt gebruikt.

Onze information developers zijn aan de slag gegaan. De combinatie van documentatie en vakmanschap zorgde voor een mooie oplossing. Net zo makkelijk.

Herken jij je in deze wens? Wil je ook graag software, applicaties met elkaar verbinden? Diverse tools zijn beschikbaar om dit te realiseren. Onze information developers doen niets liever dan jouw wens vertalen naar een mooie, werkende oplossing. Vraag Beatrix via 06 24 123 072 om een afspraak te plannen.

Wij zetten de gang erin!

Standaard

Onze Relatics consultants zijn gespecialiseerd om in bestaande omgevingen (Relatics versie 5) een facelift te realiseren. Een facelift die in dit geval zorgt voor een imagoverbetering van de applicatie.

Logisch misschien, maar vaak zijn het de complexe omgevingen waarin wij de meeste voortgang kunnen boeken. Door de tijd zijn er vaak diverse uitbreidingen op het model uitgevoerd en zorgt dat uiteindelijk voor een trager werkend systeem.

Afgelopen week hebben we een verbetering doorgevoerd die voor een significante verbetering zorgt.
Het was dit keer geen overzichtpagina die diverse datavelden combineerde.

Voor het aanmaken van componenten van een complexe installatie is er een optimalisatie gemaakt die het proces heeft versneld van 25 seconden naar minder dan 3 seconden.
De acties die deze functie verstouwd zijn er veel. In hoofdlijnen komt het erop neer dat op basis van de een bibliotheek (andere workspace) wordt geraadpleegd en er op basis van het component type zowel componenten als de bijbehorende eigenschappen worden aangemaakt.

Door het opnemen van ‘business rules’ in een functie versnel je niet alleen het proces (minder clicks voor de eindgebruiker) maar voorkom je ook vervelende fouten (componenten en/of eigenschappen vergeten).

Op dit moment wordt er vanuit Relatics gewerkt aan de volgende versie: Relatics versie 6. Ben je benieuwd hoe deze versie jou gaat ondersteunen in je processen? Heb je behoefte aan expertise die je hierbij ondersteund? Neem contact met op met onze experts via +31 (0)79 30 20 000 of stuur je verzoek naar info@van-loenen.org.

Senior Systems Engineer/ Process modelleur

Standaard

Van Loenen Consultancy is een bureau met proces- en systeemmatig denkende techneuten die ambitieuze, aansprekende opdrachtgevers begeleiden en ondersteunen. Wij optimaliseren hun bedrijfsprocessen en informatiemanagement bij engineering en productie. Klanten succesvoller maken: dat is onze missie! Wij zijn actief binnen de maritieme maakindustrie, de GWW-sector (overheid, ingenieursbureaus en aannemers), energietransitie en waterbeheer. Om onze opdrachtgevers nog beter van dienst te kunnen zijn zoeken we jou, dus lees snel verder!

Verder lezen

Bentley Software: technisch specialist

Standaard

Wij zijn opzoek naar een kandidaat die beschikbaar is als Bentley Software technisch specialist.

Heb jij ervaring met de applicatie? Daarnaast het liefst ook ervaring met koppelingen met een DMS en andere applicaties.

Verder vinden wij de volgende ‘soft’ skills belangrijk:
– Enthousiasme voor je vak
– Samenwerken vind je leuk
– Communiceren kun je in andere talen dan programmeertalen.


Wil je meer weten over deze uitdaging? Stuur een berichtje of app met Beatrix op 06 24 123072.