๐„๐ž๐ง ๐ซ๐š๐ฉ๐ฉ๐จ๐ซ๐ญ๐š๐ ๐ž ๐ฆ๐ž๐ญ ๐ž๐ž๐ง ๐ง๐ข๐ž๐ญ๐ฃ๐ž. ๐๐จ๐  ๐ฌ๐ญ๐ž๐ž๐๐ฌ ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž๐ณ๐ž ๐ญ๐ข๐ฃ๐!

Standaard

Ondanks dat we steeds meer in datagedreven applicaties werken blijft er vraag naar rapportages. Voorย Relaticsย gebruiken we hiervoor deย Altovaย Stylevision toolkit. Waarom doen we dat nog steeds?

Afhankelijk van de context zijn er verschillende redenen waarom je nog steeds een rapportage met een nietje wilt. We noemen er enkele:

๐‰๐ฎ๐ซ๐ข๐๐ข๐ฌ๐œ๐ก๐ž ๐‚๐จ๐ฆ๐ฉ๐ฅ๐ข๐š๐ง๐œ๐ž:
Als de applicatie wordt gebruikt voor het opbouwen van contracten dan is het de rapportage het contractboekje dat de basis is een voor een tender en uiteindelijk aanbesteding. In dat geval heeft een juridische lading.

๐†๐ž๐›๐ซ๐ฎ๐ข๐ค๐ฌ๐ ๐ž๐ฆ๐š๐ค ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐†๐ž๐›๐ซ๐ฎ๐ข๐ค๐ž๐ซ๐ฌ:
Sommige gebruikers geven er de voorkeur aan om een tastbaar rapport te hebben dat ze kunnen vasthouden en doorbladeren. Zal dan misschien een traditionele methode zijn in dit digitaal tijdperk toch vinden nog steeds veel mensen het makkelijker bladeren in een fysiek document dan digitaal.

๐Œ๐š๐ซ๐ค๐ž๐ซ๐ข๐ง๐  ๐ฏ๐š๐ง ๐ž๐ž๐ง ๐ฆ๐ข๐ฅ๐ž๐ฌ๐ญ๐จ๐ง๐ž:
Vaak wordt een project (of deel ervan) afgesloten met een rapportage die een moment opname (baseline) weergeeft van de stand van zaken. Na iedere fase afronding (of tussendoor) worden rapportages gemaakt die worden gedeeld en gearchiveerd. Zogenaamde baseline rapportages kunnen ook de verschillen weergeven van de stand van zaken in de verschillende fasen.

Genoeg reden om aandacht te houden voor rapportages! Altovenaars (specialisten op het gebied van Altova Stylevision) hebben wij beschikbaar voor onze klanten om hun wezen te verwezenlijken! Kan niet bestaat niet. Wij nemen kennis van het datamodel en zorgen ervoor dat de juiste data, juist uit de applicatie komt!

Naast rapportages met een nietje is er ook steeds meer vraag naar dynamische en gecombineerde rapportages. Voor deze veelzijdige rapportages maken we gebruik van datawarehouses (Microsoft AzureCognosLobster ) en bijvoorbeeld Microsoft Power BI.

Geen klus te groot… of Van Loenen Consultancy zorgt voor de rapportage!