(aanstormend) Systems Engineer/ Process engineer

Standaard

Van Loenen Consultancy is een bureau met techneuten die ambitieuze, aansprekende opdrachtgevers begeleiden en ondersteunen. Wij optimaliseren hun bedrijfsprocessen en informatiemanagement bij engineering en productie. Klanten succesvoller maken: dat is onze missie! Wij zijn actief binnen de maritieme maakindustrie en de GWW-sector (overheid, ingenieursbureaus en aannemers). Om onze opdrachtgevers nog beter van dienst te kunnen zijn zoeken we jou, dus lees snel verder!

Als Systems Engineer/Process engineer ben je verantwoordelijk voor het inrichten of optimaliseren van de processen van onze opdrachtgevers. Daarnaast organiseer je dat de bijbehorende informatiebehoefte ingeregeld wordt. Dit doe je in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers. Je maakt daarbij vaak deel uit van een multidisciplinair team waarbij je door je kennis van de processen van toegevoegde waarde bent. Tenslotte zal je ook betrokken zijn bij de implementatie van de processen en de uitgewerkte tooling.

Deze functie is ook geschikt voor aanstormend talent! Graag leren onze senior consultants de kneepjes van het vak aan nieuwe collega’s. We trainen je on the job. Je zult worden ingeschakeld bij echte uitdagingen.

Dit vragen we van jou:

 • Medior, starter of student vanaf eindfase HBO of WO
 • Technische achtergrond 
 • Ervaring met Excel,
 • Kennis van of interesse in Systems Engineering is een must,
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Leergierig, doorzetter, analytisch en resultaatgericht

Dit krijg je van ons:

 • Concurrerend salaris afhankelijk van ervaring en achtergrond
 • Eindejaarsuitkering
 • Apple Iphone en MacBook (en die mag je gerust privé gebruiken)
 • Auto van de zaak
 • Liever met de trein? Je krijg ook een NS businesscard

Fulltime/parttime
Het betreft een fulltime baan. Liever parttime? Dat is bespreekbaar met een minimum van 24 uur.

Solliciteer direct
Heb jij al zin om voor ons te werken en pas jij binnen dit plaatje, of heb jij de ambitie om de ontbrekende vaardigheden je eigen te maken? Solliciteer dan direct! Stuur je CV met begeleidend schrijven naar info@van-loenen.org.

Contact
Voor vragen kun je contact opnemen met Martijn van Loenen via info@van-loenen.org of 079-30 20 000. Hij staat je graag te woord. 

Vacature: Support Consultant

datamanagement teamwork
Standaard

Vanwege toenemende vraag van opdrachtgevers naar onze diensten zijn we nu opzoek naar diverse collega’s

Support Consultant
(vanaf 16 uur tot 40 uur)

In deze functie ondersteun je onze Systems Engineering consultant met uitlopende werkzaamheden zoals het voorbereiden en controleren van datasets in Excel en eerste lijnsupport voor onze klanten in Relatics. Werkzaamheden zijn veelzijdig: gebruikersbeheer, voorbereiden en uitvoeren van data imports, definiëren en uitwerken van queries en rapportages.

Het profiel van een Support Consultant is heel divers

 • Bij voorkeur vanaf 3ejaar student op HBO of WO denk niveau,
 • Ervaring met Excel,
 • Kennis van of interesse in Systems Engineering is een pré,
 • Motivatie om ontbrekende vaardigheden zich eigen te maken.

Wij werken vanuit onze visie, missie en vooral vertrouwen. We bouwen het liefst aan langdurige samenwerkingen waarbij doorgroeien binnen onze organisatie de ambitie is.

Ben jij die potential die graag zijn of haar neus steekt in wellicht nog onbekend terrein? Dan doen we jou graag een passend, concurrerend aanbod! Stuur je CV met begeleidend schrijven naar info@van-loenen.org. Heb je vragen over de door ons aangeboden functie? Neem dan contact op via 079-7850353.

Deze functie is uitstekend geschikt voor studenten van Technische Bestuurskunde of Maritieme Techniek. Heb je een periode minder vakken of ben je voor langere tijd beschikbaar? Kies dan voor een relevante bijbaan! Verschillende studiegenoten werken al bij ons: we brengen je desgewenst met ze in contact om wat meer informatie te krijgen!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature: Process Improvement Engineer – Maritieme sector

Standaard

Even voorstellen
Van Loenen Consultancy is een bureau met techneuten die ambitieuze, aansprekende opdrachtgevers begeleiden en ondersteunen bij het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen en informatiemanagement. Klanten succesvoller maken: dat is onze missie! Wij zijn actief binnen de maritieme maakindustrie en de GWW-sector (overheid, ingenieursbureaus en aannemers). Om onze opdrachtgevers binnen de maritieme sector nog beter van dienst te kunnen zijn zoeken we jou, dus lees snel verder!

Functieomschrijving
Als Process Improvement Engineer ben je verantwoordelijk voor het inrichten of optimaliseren van de processen van onze opdrachtgevers. Daarnaast organiseer je dat de bijbehorende informatiebehoefte ingeregeld wordt. Dit doe je in nauwe samenwerking met opdrachtgevers als Oceanco, Shipbuilder Software en Damen. Je maakt daarbij vaak deel uit van een multidisciplinair team waarbij je door je kennis van de maritieme processen van toegevoegde waarde bent. Tenslotte zal je ook betrokken zijn bij de implementatie van de processen en de uitgewerkte tooling.

Team & Locatie 
Je wordt binnen onze organisatie onderdeel van een team van 6 enthousiaste, gedreven professionals met een diversiteit aan achtergrond en ervaring. Onderling zorgen we voor kruisbestuiving van onze kennis en ervaring, zodat we onze opdrachtgevers optimaal bedienen en jij je maximaal kunt ontwikkelen. De uitvalbasis is Zoetermeer, maar het merendeel van de tijd werk je bij onze klanten op dynamische plekken waar je jezelf kunt ontwikkelen.

Dit vragen we van jou
Het profiel van de Process Improvement Engineer die we zoeken:

 • HBO/WO denkniveau (technische achtergrond, bij voorkeur scheepvaartschool of maritieme techniek)
 • Enkele jaren werkervaring binnen de maritieme sector
 • IT affiniteit, je snapt hoe databases werken
 • Kennis van Systems Engineering is een pré
 • Ervaring met Relatics is een pré
 • Analytisch, teamplayer, resultaatgericht en conceptueel denken
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Dit krijg je van ons

 • Concurrerend salaris 
 • Eindejaarsuitverkering
 • Apple Iphone
 • Apple MacBook (en die mag je gerust privé gebruiken)
 • Auto van de zaak 
 • Liever met de trein? Je krijg ook een NS businesscard

Fulltime/parttime
Het betreft een fulltime baan. Liever parttime? Dat is bespreekbaar met een minimum van 24 uur.

Solliciteer direct
Heb jij al zin om voor ons te werken en pas jij binnen dit plaatje, of heb jij de ambitie om de ontbrekende vaardigheden je eigen te maken? Solliciteer dan direct! Stuur je CV met begeleidend schrijven naar info@van-loenen.org.

Contact
Voor vragen kun je contact opnemen met Martijn van Loenen via info@van-loenen.org of 079-30 20 000. Hij staat je graag te woord. 

Nieuwsbericht | Opdracht gegund gekregen voor uitbreiding Sluis Eefde

Sluis Eefde impressie
Standaard

Van Loenen Consultancy vult rol adviseur SE en V&V in voor uitbreiding Sluis Eefde

Vanaf deze week is Ivar gestart als adviseur SE en V&V voor het project Uitbreiding Sluis Eefde. Rijkswaterstaat (GPO) heeft Van Loenen Consultancy deze opdracht gegund. Ivar gaat aan de slag met aantoonbaarheid en validatie van (contract) eisen. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar de aantoonbaarheid voor het afgeven van het beschikbaarheidscertificaat. Hierbij worden abstracte topeisen vertaald naar concrete en controleerbare bewijzen. Het afgeven van dit certificaat is een belangrijke mijlpaal binnen het DBFM contract. 

Wij danken Rijkswaterstaat hartelijk voor het gestelde vertrouwen. Wij wensen Ivar veel succes! 


Meer informatie over dit uitdagende project:

https://www.rijkswaterstaat.nl/water/projectenoverzicht/twentekanalen-uitbreiding-sluis-eefde/index.aspx

Bron foto: Rijkswaterstaat

Zonder doorstroom geen doorontwikkeling

doorstroom zorgt voor doorontwikkeling
Standaard

We moeten zuinig omgaan met onze medewerkers! De arbeidsmarkt zit in een hoogconjunctuur en de personeelstekorten lopen op. We moeten het menselijke kapitaal opwaarderen om ze binnen de organisatie te houden. Een van de mogelijkheden is faciliteren van doorstroom.

Verder lezen

Track3D – Relatics Template voor Systems Engineering

Track3DTemplate
Standaard

Al meer dan 5 jaar bieden we ondersteuning aan Danny van Loon van Track3D. Als Systems Engineer had hij behoefte aan tooling en Relatics bood voor hem al sinds 2007 een goede basis. In 2017 besloot Danny samen met Christian van Eken en Josia van Loon om een compleet nieuwe template te ontwikkelen. Belangrijk hierbij is eenvoud en snelheid voor gebruikers gebaseerd op principes voor Systems Engineering uit de ISO15288 en geschikt voor koppelingen met externe software voor beheer van documenten, planning, BIM, etc.

Basis om op verder te bouwen

We zien dat organisaties die een contract krijgen, waarin werken volgens de Systems Engineering methodiek een vereiste is, vaak wel weten hoe processen zouden moeten lopen, maar geen ervaring hebben met het ontwikkelen van tooling.

De SE template van Track3D biedt voor deze projecten een goede basis om mee te starten. Alle componenten om gestructureerd en aantoonbaar te werken zijn aanwezig en men kan ervaring opbouwen met de processen. Zodra het bedrijfs-DNA wat betreft Systems Engineering meer duidelijk wordt, kan de template eenvoudig worden aangepast of uitgebreid naar de specifieke wensen van de organisatie.

Wiel niet opnieuw uitvinden

Een andere categorie gebruikers van de SE template van Track3D weet precies wat ze van hun tooling verwachten, maar hebben behoefte aan een professionaliseringslag. In plaats van bestaande tools aan te passen of “from scratch” opnieuw te beginnen met modelleren vult de SE template van Track3D al grotendeels hun behoefte in. Met een paar aanpassingen in de template en in de rapportages is de template eenvoudig bedrijfsspecifiek te maken. De SE template van Track3D geeft hierbij een voorsprong in de ontwikkeling.

Van Loenen Consultancy en Track3D

Track3D verzorgt samen met Josia van Loon alle zaken tot en met de overdracht van de template naar een klant. In samenwerking met onze support afdeling kunnen administratieve processen (zoals importeren van data, gebruikersbeheer, rapportages) worden overgenomen van de klant. Zijn er wensen met betrekking tot het uitbouwen van de template? Josia van Loon blijft namens Track3D hiervoor het eerste aanspreekpunt, maar onze support afdeling assisteert bij het doorvoeren van de ontwikkelingen. De medewerkers van de betreffende organisatie kunnen zich zodoende focussen op hun eigen scope.

Impressie van het template

Waarnemingen
Verificatieproces: duidelijk inzicht in stand van zaken

Prachtige Systems Engineering user story!

Standaard

In gesprekken met (onder)aannemers in de infra-keten proberen we over te brengen dat de Systems Engineering methodiek welliswaar extra inspanning kost bij de start van een project, maar uiteindelijk die inspanning de waard is. De artikelen van straal- en schildersbedrijf Feijnoord vullen dit perfect aan!

Verder lezen

NEWS | Nu beschikbaar in PowerBI: abonneren op automatische E-mail

Standaard
Advanced Relatics Datamanagement

Eerder ontwikkelden we DataStorms waarmee we vanuit Relatics data met intervallen kunnen communiceren naar PowerBI. Een uitkomst voor gebruikers van Relatics die daar zelf de tools niet voor hebben. Echter was het nog steeds een handmatige handeling om de rapportages en dashboards op te vragen. Automatisch delen via een E-mail was dan ook al lange tijd een gekoesterde wens.

De nieuwe februari features voor PowerBI zijn recent bekend gemaakt. Abonneren op een automatische E-mail zat daar ook bij! Deze feature maakt het mogelijk om standaard rapportages en dashboards te versturen via email naar de relevante stakeholders en leidinggevenden. Dat scheelt nog meer klikken!

Vacature: Junior Systems Engineer

Standaard

Junior Systems Engineer

(vanaf 16 – 40 uur per week)

Het toepassen van de Systems Engineerings methodiek is nog steeds in opkomst. Steeds meer branches ontdekken te voordelen. Graag leren ons senior consultants de kneepjes van het vak aan nieuwe collega’s. We trainen je on the job. In deze functie werk je mee aan maritieme en infrastructurele projecten van formaat. Je zult worden ingeschakeld voor echte uitdagingen.

Het profiel van een Junior SE Consultant is bij voorkeur:

 • Starter of student vanaf eindfase HBO of WO bachelor tot (af)studerende voor Master,
 • Technische achtergrond
 • Ervaring met Excel,
 • Kennis van of interesse in Systems Engineering is een must,
 • Leergierig, doorzetter.

Wij werken vanuit onze visie, missie en vooral vertrouwen. We bouwen het liefst aan langdurige samenwerkingen waarbij doorgroeien binnen onze organisatie de ambitie is.

Heb je interesse? Wij komen graag met je in contact! Stuur je CV met begeleidend schrijven naar info@van-loenen.org. Heb je vragen over de door ons aangeboden functie? Neem dan contact op via 079-7850353.

Informatiemodel lifecycleproof

Standaard

Hoe leg je informatie met betrekking tot complexe objecten en systemen vast? De opdrachtnemers die verantwoordelijk zijn voor installaties weten ondertussen al hoe je verschillende kantelingen van je datamodel moet kunnen maken. Eigenaren, beheerders van dergelijke systemen komen namelijk regelmatig terug met vragen die te maken hebben met de oorspronkelijke constructie, bouw van het systeem. Installeurs zijn gewend om de revisies die uitgevoerd worden te documenteren in het systeem.

Helaas wijst de praktijk uit de dat zogenaamde “as-built” situatie lang niet altijd voor complexe objecten te achterhalen is. Op dit moment ondersteunen wij projecten door uitdenken en vervolgens ook uitwerken van een informatiemodel dat lifecycleproof is. Daar komt nogal wat bij kijken.

Alles in één systeemboom of één objectenboom stoppen werkt niet: hoe je ook je best doet je loopt erin vast. Systeem en object zijn namelijk geen synoniem voor elkaar, maar naast elkaar bestaande structuren. Waar opdrachtnemers hier vaak al een mile verder zijn proberen we opdrachtgevers te overtuigen dat het kan, dat het ook kan werken.

Echter pas als de organisatie dat erkend, is het vangen van complexere projecten mogelijk. Dit soort innovatie trajecten vergen tijd. Al met het al is het een interessante reis.