Informatiemanagement

Pagina

Al meer dan 15 jaar helpen we onze klanten bij het opzetten van gestructureerd informatiemanagement, zodat zij projecten op tijd kunnen opleveren en voldoen aan de gestelde eisen. Ook u helpen we graag door: 

  • Data vast te leggen en te centraliseren in de informatietool Relatics om verbanden inzichtelijk te maken;
  • Processen en informatie te structureren met Systems Engineering om de kwaliteit van het project te waarborgen en tot het gewenste eindresultaat te komen;
  • Ervoor te zorgen dat er ÊÊn waarheid bestaat die voor alle betrokken partijen toegankelijk is;
  • Data visueel te maken met Business Intelligence, zodat bruikbare stuurinformatie ontstaat waarmee onderbouwde besluitvorming kan plaatsvinden. 

Optimaal informatiemanagement

De complexiteit van projecten wordt steeds groter, terwijl de doorlooptijd steeds kleiner wordt. Daarnaast zijn meerdere personen, in steeds wisselende samenstelling, betrokken bij een project. Bij omvangrijke projecten komt heel veel informatie vrij. Daarom is het verstandig om vast te leggen hoe het uiteindelijk product eruit moet zien en via welke processen u daar bent gekomen. Zo weet u zeker dat het uiteindelijke product voldoet aan de verwachtingen van de klant en dat eisen en specificaties gedurende het project zijn getoetst en gekeurd. 

Wij denken graag met u mee over informatiemanagement voor elk project met als doel dat u de juiste informatie op het juiste moment geleverd krijgt in een werkbaar systeem. Relatics is een toonaangevende tool die de Systems Engineering-methodiek perfect ondersteunt. We kijken kritisch met u mee naar uw informatielandschap, passende software en hoe deze in te richten, zodat u dubbele data voorkomt, logische structuren bouwt en niet vastloopt in alle beschikbare informatie. 

Standaardisatie en variaties door inzet van flexibele rapportages

We zien bij diverse projecten risicomanagers, procesbeheersers en SE’ers nog steeds handmatig rapporten maken. Dergelijke werkzaamheden zijn vaak niet favoriet, zijn wel erg foutgevoelig en zijn snel veroudert. Investeren in het laten bouwen van een flexible rapportage module in de eigen Relatics omgeving is al snel rendabel.

Verrassende inzichten met Business Intelligence

Uit projecten en deelprojecten komen grote hoeveelheden data die verwerkt moeten worden. Die droge stof maken wij voor u visueel met rapportages en Business Intelligence tooling. Samen met u bekijken we wat u wilt weten over het project. Onderlinge verbanden worden direct zichtbaar in dashboards en u werkt altijd met de laatste informatie.

Om aan projectdata betekenis te geven, werken we o.a. met Altova StyleVision, Microsoft Power BI en ArcGIS. Maar ook in Relatics maken we dashboards, zodat u bijvoorbeeld kunt zien hoe compleet uw dataset is. We hebben specifieke proceskennis rondom complexe en omvangrijke projecten, weten wanneer welke informatie ontstaat, wat de waarde daarvan is en hoe u dit op de beste manier ontsluit. Met Business Intelligence heeft u realtime stuurinformatie voor een betere besluitvorming.  

Grip op uw projectinformatie met Van Loenen Consultancy? 

Wilt u ook Relatics optimaal benutten, structuur aanbrengen in projectinformatie of werken met realtime visuele informatie? We maken graag eens vrijblijvend kennis om te bekijken wat we voor u kunnen betekenen. Neem contact op voor meer informatie. 

Staat het informatiemanagement binnen uw organisatie maar bent u op zoek naar een Systems Engineer die direct aan de slag kan? Lees dan hier.