Prachtige Systems Engineering user story!

Standaard

In gesprekken met (onder)aannemers in de infra-keten proberen we over te brengen dat de Systems Engineering methodiek welliswaar extra inspanning kost bij de start van een project, maar uiteindelijk die inspanning de waard is. De artikelen van straal- en schildersbedrijf Feijnoord vullen dit perfect aan!

Verder lezen

Informatiemodel lifecycleproof

Standaard

Hoe leg je informatie met betrekking tot complexe objecten en systemen vast? De opdrachtnemers die verantwoordelijk zijn voor installaties weten ondertussen al hoe je verschillende kantelingen van je datamodel moet kunnen maken. Eigenaren, beheerders van dergelijke systemen komen namelijk regelmatig terug met vragen die te maken hebben met de oorspronkelijke constructie, bouw van het systeem. Installeurs zijn gewend om de revisies die uitgevoerd worden te documenteren in het systeem.

Verder lezen

Processinnovatie voor groot en klein

Standaard

Innovatie is hip. En terecht. Want zonder innovatie geen toekomst. Maar dat moet dan wel in de genen van je bedrijf of organisatie zitten. In je eentje kun je het namelijk niet. Er zijn verschillende definities van innovatie omdat er verschillende soorten zijn. Wij houden de volgende definitie aan: ‘Een innovatie is de succesvolle (commerciële) implementatie van creatieve ideeën door een organisatie.‘

Verder lezen