Processinnovatie voor groot en klein

Standaard

Innovatie is hip. En terecht. Want zonder innovatie geen toekomst. Maar dat moet dan wel in de genen van je bedrijf of organisatie zitten. In je eentje kun je het namelijk niet. Er zijn verschillende definities van innovatie omdat er verschillende soorten zijn. Wij houden de volgende definitie aan: ‘Een innovatie is de succesvolle (commerciรซle) implementatie van creatieve ideeรซn door een organisatie.โ€˜

In samenwerking met Synergie Ingenieurs en KMOB advies werken we voor een klant aan een stuk procesinnovatie. Of innoveren bij die klant al in hun genen zat? Als je in staat ben snel te schakelen, in te springen op veranderingen of kansen: dat is wel een van de kenmerken wat ons betreft.

Procesinnovatie kan op meerdere manieren uitgewerkt worden. Als eerste worden processen aangepakt: slimmer hetzelfde werk doen. Maar een andere manier is door met nieuwe procesoplossingen te komen: slimmer werk doen wat eerst nog niet gedaan werd! In dit project leveren we teamwork. We interviewen medewerkers, valideren werkwijzen met de SE-uitgangspunten en komen zo tot een proces dat staat als een huis.

Dit project werd opgestart om medewerkers grip te geven op hun projecten. Uniformiteit van processen zorgt dat het vanzelf een rode draad wordt door projecten van divers formaat. Grip betekent winst voor de onderneming. Er is namelijk overzicht op het gebied van planning, financiรซn, kwaliteit, omgeving en informatie. Zodoende kan het management beter de ‘koers’ bepalen omdat ze beter weten wat de stand van zaken is.