Zonder druk op de knop communiceren met Relatics

Zonder druk op de knop communiceren met Relatics
Standaard

Zonder druk op de knop communiceren met Relatics een paradox? Net zoals het een paradox zou zijn om te zeggen: automatiseren met Relatics. Tot een paar maanden terug zouden we het daar grotendeels mee eens zijn. Toch gingen klantvragen verder. En aangezien ontzorgen een deel van ons DNA is gingen we op zoek. Zoeken naar manieren om toch automatisch te kunnen communiceren met, door en vanuit Relatics zonder dat iemand daarvoor op de knop hoeft te drukken. Deze week hebben we stappen gemaakt. En kunnen we zeggen: ja wij kunnen automatisch per interval communiceren met Relatics. Zelfs zonder dat je daar een eigen server voor hoeft te hebben. Hierdoor is deze grensverleggende feature beschikbaar voor iedereen tegen een kleine investering en zonder installatie van software.

Relatics staat bekent als een RAD (Rapid Application Development) applicatie die ondersteuning biedt voor (kort gezegd) het structureren van ongestructureerde data. En daar is Relatics al jaren goed in. Modules die het proces ondersteunen (SCB, vergunningen, risicomanagement, eisenbeheer), we hebben ze ook genoeg vanaf skretch opgebouwd of geoptimaliseerd. Mogelijkheden die anno 2017 door andere platforms geboden worden zoals de interactie met andere api’s: dat is geen sterke point-of-sale van Relatics. Ondertussen blijft Relatics dus gewoon handig, onmisbaar en op dit moment voor veel projecten nog onvervangbaar.

Projectleiding, stakeholders en management hebben echter steeds veranderende wensen wat betreft integratie (denk aan Sharepoint en webservices) en rapportages. Naast de gebruikelijke Altova Stylevision rapportages hebben we ook dashboards gemaakt om meer overzicht en daarmee inzicht te geven in de status en voortgang van projecten. Maar daar houdt het niet op.

Als je voor andere bedrijfsactiviteiten fancy, flexibele en realtime data analyses kunt doen dan moet dat natuurlijk ook kunnen met Relatics data. Hier begon het avontuur: Relatics koppelen aan de webapplicaties PowerBI en Qlickview zonder handmatige bewerking om de data over te zetten.

En het is gelukt. Door het inzetten van middleware tussen Relatics en de analyse applicatie zijn we instaat om data vanuit Relatics geautomatiseerd klaar te zetten voor verdere afwikkelingen. Per dag of zelfs per 15 minuten een vers dashboard op mobiel of desktop! Het zal duidelijk zijn dat wij enorm trots zijn op dit resultaat. Maar de mogelijkheden stoppen niet bij alleen dashboard informatie. Elke andere internet applicatie ligt nu binnen bereik. Heeft u een uitdaging die past bij deze nieuwe feature, neem contact met ons op.