One-Stop-Shop voor projecten!

Standaard

De Relatics omgeving als centrale data source. Digitalisering is al jaren in ontwikkeling maar we zien dat steeds meer ondernemingen die actief zijn de in infrasector hier behoefte aan hebben. Verschillende klanten die elk hun eigen ‘aanvlieg’-routes kiezen. Het vastleggen van alle relevante informatie gebeurt daarbij in allerlei systemen. Keuzes, voorkeuren, die gemaakt worden op het gebied van informatiemanagement geven elke klant hun eigen identiteit. Vaak zien we ook dat juist die verscheidenheid de kracht van elke klant tekent. Wij faciliteren een one-stop-shop door bijvoorbeeld Relatics als een dataportal centraal te zetten.

Een van de aanvliegroutes die we regelmatig tegenkomen is dat projectrelevante informatie wordt vastgelegd in Relatics. Het integreren met een documentmanagementsysteem is dan vaak een vervolgstap. Het koppelen aan een BIM of GIS applicatie is een logische next step. De andere aanvliegroute is dat alle informatie rondom objecten en gebieden in een GIS systeem vastgelegd is en dat vervolgens voor het gestructureerd managen van projecten Relatics gebruikt wordt.

Het gestructureerd vastleggen en managen van projecten inclusief een eenvoudige koppeling naar een documentmanagementsysteem, BIM of GIS applicatie is een veel gehoorde wens. Niet alleen de koppeling maar ook de processen daar omheen worden meegenomen. De hele informatieketen wordt op deze manier gestroomlijnd. De applicatie van waaruit dan alle andere koppelingen te benaderen zijn is vaak Relatics. Door het koppelen van de applicaties zoals ArcGIS of BIM 360 krijg je direct toegang tot aanvullende GEO of object informatie. Datzelfde geldt voor documentmanagement systemen. Het vastleggen van contractdocumenten, projectplannen en opleverdossiers.

Op dit moment zijn onze software engineers bezig met twee andere Relatics integraties te realiseren. Bij al onze ontwikkelingen volgen we de structuur van Relatics: zodat onze oplossingen altijd blijven functioneren. Naast Relatics kan ook onze DataPortal oplossing fungeren als one-stop-shop.