Track3D โ€“ Relatics Template voor Systems Engineering

Track3DTemplate
Standaard

Al meer dan 5 jaar bieden we ondersteuning aan Danny van Loon van Track3D. Als Systems Engineer had hij behoefte aan tooling en Relatics bood voor hem al sinds 2007 een goede basis. In 2017 besloot Danny samen met Christian van Eken en Josia van Loon om een compleet nieuwe template te ontwikkelen. Belangrijk hierbij is eenvoud en snelheid voor gebruikers gebaseerd op principes voor Systems Engineering uit de ISO15288 en geschikt voor koppelingen met externe software voor beheer van documenten, planning, BIM, etc.

Basis om op verder te bouwen

We zien dat organisaties die een contract krijgen, waarin werken volgens de Systems Engineering methodiek een vereiste is, vaak wel weten hoe processen zouden moeten lopen, maar geen ervaring hebben met het ontwikkelen van tooling.

De SE template van Track3D biedt voor deze projecten een goede basis om mee te starten. Alle componenten om gestructureerd en aantoonbaar te werken zijn aanwezig en men kan ervaring opbouwen met de processen. Zodra het bedrijfs-DNA wat betreft Systems Engineering meer duidelijk wordt, kan de template eenvoudig worden aangepast of uitgebreid naar de specifieke wensen van de organisatie.

Wiel niet opnieuw uitvinden

Een andere categorie gebruikers van de SE template van Track3D weet precies wat ze van hun tooling verwachten, maar hebben behoefte aan een professionaliseringslag. In plaats van bestaande tools aan te passen of โ€œfrom scratchโ€ opnieuw te beginnen met modelleren vult de SE template van Track3D al grotendeels hun behoefte in. Met een paar aanpassingen in de template en in de rapportages is de template eenvoudig bedrijfsspecifiek te maken. De SE template van Track3D geeft hierbij een voorsprong in de ontwikkeling.

Van Loenen Consultancy en Track3D

Track3D verzorgt samen met Josia van Loon alle zaken tot en met de overdracht van de template naar een klant. In samenwerking met onze support afdeling kunnen administratieve processen (zoals importeren van data, gebruikersbeheer, rapportages) worden overgenomen van de klant. Zijn er wensen met betrekking tot het uitbouwen van de template? Josia van Loon blijft namens Track3D hiervoor het eerste aanspreekpunt, maar onze support afdeling assisteert bij het doorvoeren van de ontwikkelingen. De medewerkers van de betreffende organisatie kunnen zich zodoende focussen op hun eigen scope.

Impressie van het template

Waarnemingen
Verificatieproces: duidelijk inzicht in stand van zaken