We zetten in op flow, workflow

Standaard

Onze klanten zijn veelal bouwers. Werkvoorbereiders, uitvoerders, contract managers, kwaliteitsmedewerkers enzovoort. Iedereen moet kunnen omgaan met de interface die wij bouwen. Wij houden continue het gebruikersgemak en efficiency voor ogen. Ook als je maar sporadisch gebruik maakt van het systeem moet je je werk er snel en goed in kunnen doen. Focus ligt daarbij met name op het ondersteunen van de workflow.

Ervoor zorgen dat een gebruiker gemakkelijk de juiste data in kan vullen waar nodig en dit ook nog is intu├»tief maken is waar wij hard voor werken. Zo zijn wij de afgelopen maanden bij een aantal projecten bezig geweest om het gebruikersgemak van de Relatics omgevingen naar een hoger niveau te tillen. 

Een voorbeelden hiervan zijn de algemene zoekfunctie in het menu, die alle instanties, teksten en eigenschappen toont waar uw zoekterm in voorkomt. Zodra u gevonden heeft wat u zoekt, kunt u zelfs direct doorklikken naar de detailpagina van het element. 

Een tweede voorbeeld is het gebruik van favoriete modules en items. Door de ster in de balk van de module/het element aan te klikken verschijnt deze module/het element in uw favoriete tabel op de start pagina. Zo kunt u op het moment dat u de volgende keer inlogt direct navigeren naar de pagina waar u de vorige keer bent gebleven. 

Objecten is geselecteerd als favoriet

Een andere ontwikkeling op het gebied van het vergroten van het gebruikersgemak is het toevoegen van menu-items met links naar externe webapplicaties in de omgeving. Op deze manier kan de gebruiker eenvoudig doorklikken naar een webapplicatie, zoals DigiOffice of Sharepoint, die ook voor het project gebruikt worden. Door het toevoegen van bijpassende iconen voor de menu-items maakt het gebruik eenvoudig en intuïtief.