Dubbel feest: 12,5-jarig jubilea

Standaard

Vandaag, 04 december 2020, bestaat Van Loenen Consultancy 12,5 jaar! Tegelijkertijd vieren Beatrix (37) en Martijn van Loenen (42) hun 12,5-jarig jubileum. De hoogste tijd om eens wat vragen te stellen aan Martijn als oprichter van Van Loenen Consultancy en zijn steun en toeverlaat Beatrix.

Hoe is het eigenlijk allemaal begonnen? 

“Martijn heeft Maritime Technology aan de TU Delft gestudeerd en ik ben begonnen met Bedrijfseconomie en later Finance, Accounting & Control aan de Open Universiteit”, vertelt Beatrix. “Nadat ik werkzaam ben geweest bij Nutricia en vervolgens Shell, wilde ik meer genieten van mijn vrijheid, want ik reisde graag naar Afrika om vrijwilligerswerk te doen. Dus ik werd zelfstandig ondernemer en ondersteunde opdrachtgevers bij hun ERP-implementaties.”

“Ik zou in eerste instantie promoveren, maar we wilden ook een woning kopen en daar had ik een werkgeversverklaring voor nodig”, geeft Martijn aan. “De intentieverklaring kreeg ik helaas niet en toen stelde Beatrix voor om ook zelfstandige te worden. Daar hoefde ik niet lang over na te denken en ik schreef me direct in bij de KvK. Ik richtte me eerst op de scheepsbouw en later ben ik mijn kennis van Relatics en Systems Engineering (SE) ook gaan inzetten voor de GWW-sector. Nu hebben we een goedlopend consultancybedrijf met mooie klanten en 17 gemotiveerde medewerkers.” 

Beatrix, jij ging enkele jaren geleden aan de slag bij Van Loenen Consultancy?

“Klopt, ongeveer twee jaar geleden ben ik Martijn gaan ondersteunen”, vertelt Beatrix. “Van Loenen Consultancy groeide ontzettend hard, dus extra hulp was meer dan welkom. Ik houd me bezig met de training, werkzaamheden en talentontwikkeling van het supportteam en daarnaast de marketing en financiën. Martijn is echt van de innovatie en techniek. We vullen elkaar goed aan, onze verschillende persoonlijkheden en achtergronden zijn de ingrediënten voor de groei van Van Loenen Consultancy.”

Jullie doen het natuurlijk niet alleen…

“Zeker niet”, zegt Beatrix. “We hebben een heel team van 17 enthousiaste SE’ers om ons heen. We kijken echt waar hun krachten en interesses liggen, op functioneel of technisch vlak, en koppelen ze aan passende opdrachten. We investeren graag in de relatie met onze medewerkers en zijn heel flexibel, zodat zij hun ambities naast studie, gezin en/of hobby’s kunnen waarmaken.”

“Ons vak is een complex vak”, vertelt Martijn. “We hebben veel studenten met een technische achtergrond in dienst, want wat is nu leuker om naast je studie praktisch bezig te zijn met de materie waarvoor je wordt opgeleid? Als SE’er moet je verbanden kunnen leggen, want als je in een project aan de ene knop draait, draaien drie andere knoppen mee. Dat moet je wel scherp hebben. We leiden onze medewerkers van begin tot eind zelf op en groeien samen hierin verder.” 

Wat is de kracht van Van Loenen Consultancy? 

“Dat is onze flexibiliteit, gedrevenheid en servicegerichte instelling”, zegt Martijn. “Wanneer klanten ergens tegenaan lopen waardoor ze niet verder kunnen met werkzaamheden, dan staan we voor ze klaar. We knippen een probleem of project op in kleine stappen en werken zo naar een grotere oplossing. We vergeten ook niet om die kleine successen te vieren, dat is heel belangrijk. We bouwen aan een duurzame relatie met onze klanten, want projecten zijn complex en langdurig: we worden echt onderdeel van hun organisatie.”

Wat zijn de hoogtepunten geweest in deze 12,5 jaar?

“Privé gezien is dat natuurlijk de komst van onze kinderen”, vertelt Martijn. “Daarnaast hebben we in 2018 een indrukwekkende reis naar Israël gemaakt. Onze jongste was nog niet geboren, maar de vijf andere kinderen gingen wel mee. Mensen verklaarden ons voor gek, dat we met hen en zonder reisleider op pad gingen, maar we hebben samen de mooiste herinneringen gemaakt. De kinderen vragen nu nog wanneer we weer in een tent bij de bedoeïenen gaan slapen.”

“Zakelijk gezien was de komst van onze eerste medewerker Ivar en werkstudent Rick een hoogtepunt”, vervolgt Martijn. “Ook de verbreding van de maritieme naar de GWW-sector heeft ons veel synergie opgeleverd. In de scheepsbouw doe je meer aan productbeschrijving en in de GWW-sector beschrijf je het proces, op beide fronten zijn we nu een stuk sterker geworden.”  

Hebben jullie nog toekomstplannen voor Van Loenen Consultancy?

“We willen graag verbreden qua marktsegmenten, richting de railinfra, lucht- en ruimtevaart en energiesector”, vertelt Martijn. “Daarnaast zien we dat het in projecten niet meer alleen om SE of OTL draait, maar om het totaalpakket”, vult Beatrix aan. “Ook het informatielandschap vergt voorbereiding, dus we worden steeds meer betrokken bij het voortraject en de integratie met andere partijen. Al die deelonderwerpen vergen specialistische kennis en die hebben we bij Van Loenen Consultancy in huis, zodat we onze klanten die totaaloplossing ook kunnen bieden.”