Hoogwater: alle hens aan dek (ook bij van Loenen)!

Standaard

Op dit moment is het op verschillende plaatsen in Nederland spannend. Houden we het droog? En zo niet, hoe houden we de schade beperkt? Samen met partners op dit terrein helpen wij mee om voor de toekomst het beheer van onze assets naar een next level te brengen! Ons aandeel leveren we op het gebied van configuratie- en informatiemanagement

Ook in mindere natte tijden heeft het beheer van sluizen, gemalen, dijken en andere essentiรซle assets de aandacht van de waterschappen. Op landelijk niveau wordt er samengewerkt om Nederland voor te bereiden op nieuwe extremen. In een land met een rijke geschiedenis aan waterschapmanagement inclusief assets is dat geen gemakkelijk opgave.

Het beheren van de informatie over de asset en zijn configuratie gedurende de gehele levensduur is de opgave waar de waterschappen voor aan de lat staan. Met behulp van de ingrediรซnten Systems Engineering, configuratie- en informatiemanagement worden de processen ingericht om deze complexe opgave organisatorisch onder controle te houden. Met de juiste software-tooling worden deze processen ook optimaal ondersteunt.

Een goede inrichting van de processen en systemen zorgt uiteindelijk voor overzicht en inzicht in de stand van zaken rondom het verantwoordingsgebied van een waterschap. Zo kan er geรฏnnoveerd worden waar nodig, blijven de assets functioneren zoals verwacht en de kosten om dat te bereiken binnen de budgetten.

Onze ervaring met deze materie is heel divers. In de maritieme sector is configuratie management al veel langer een topic waar aandacht voor is. Change management is ook in de civiele sector een key proces waar nog veel uitdagingen en kansen liggen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking en te zien wat we aan custom build oplossingen kunnen bieden.