Trainingen SE en Relatics

Pagina

Systems Engineering

Kennis delen is kennis vermenigvuldigen. Het vakgebied van Systems Engineering is steeds meer in opmars. Steeds vaker wordt deze methode verheven tot de standaard werkwijze binnen een organisatie of project. De faalprojecten halen vaker het nieuws dan degene die succesvol zijn. Desalniettemin is het een bewezen methode om faalkosten op allerlei gebied te voorkomen.

Systems Engineering draait om structuur. Om de beoogde inzichten en controle in alle stadia van ontwerp en uitvoering (tijdens de gehele levenscyclus) te kunnen maken en houden is een goede eerste opzet nodig.

Tijdens de training nemen we de cursisten mee in de theorie maar gaan we ook snel interactief aan de slag. Voor uiteenlopende use-casus gaan we met elkaar ontdekken welke structuren er zijn en hoe keuzes gemaakt worden. We verzorgen trainingen voor zowel de opdrachtgevers als de opdrachtnemers (voor zowel de denkers als doeners) in de diverse sectoren, vakgebieden. Neem contact op om door te praten over de mogelijkheden.

Relatics

Relaticsย is een bekende cloudoplossing voor het beheer van projectinformatie. In Relatics worden projectgegevens herleidbaar en in een specifieke context geplaatst, zodat informatie betekenis krijgt. Zeker in complexe projecten met meerdere betrokkenen is het gebruik van deze tool aan te raden voor transparant informatiebeheer. Om optimaal gebruik te maken van alle functionaliteiten die Relatics biedt, kunt u bij ons een praktische training volgen.

Stap voor stap Relatics leren kennen
Onze training leidt u op tot functioneel beheerder van Relatics. U krijgt theoretische achtergronden, maar gaat vooral zelf aan de slag met het systeem. Naast het oefenen met realistische opdrachten is er voldoende tijd om taken in uw eigen omgeving uit te voeren. We gaan samen aan het werk met: 

  • De basis van een model, inclusief elementen, properties, relaties en queries;
  • Het aanmaken en gebruiken van users, selections en presentations;
  • Het opzetten van user-roles;
  • Template-functionaliteiten;
  • Het maken en verwerken van een import;
  • En portals (optioneel). 

Dit alles onder begeleiding van een van onze Relatics-experts met als doel dat u zo snel en zo goed mogelijk uw eigen projecten kunt inrichten in de Relatics-omgeving. 

Hulplijn beschikbaar 
We begrijpen heel goed dat een training verschilt van het โ€˜echte werkโ€™ en dat er vragen kunnen ontstaan wanneer u zelf aan de slag gaat. Daarom zijn onze senior-supportmedewerkers tot vier weken na afronding van uw training beschikbaar voor gerelateerde vragen of problemen waar u tegenaan loopt. Zo hopen we u snel op weg te helpen in uw eigen Relatics-omgeving.

Functionele Relatics-training en SE
Wilt u alle ins-en-outs van het Relatics-systeem leren kennen om de tool optimaal te benutten, structuur aan te brengen op basis in van SE in een projectinformatie en een goede template te bouwen voor toekomstige projecten? We maken graag een vrijblijvende afspraak om te bekijken wat we voor u kunnen betekenen. 

Incompany trainingen
De vraag naar interne opleidingen groeit. Wij zien personeel als asset en die gedachte sluit aan bij die van onze opdrachtgevers. In samenwerking met interne stakeholders inventariseren we de behoefte op het gebied van training. Op diverse vlakken hebben we ondertussen ervaring: principes van SE, contractvormen, SCB en ook het gebruik van de eigen Relatics template.

Wij combineren de theorie met de praktijk. In onze oplossingen maar ook op het gebied van trainen. Zoeken deze combinatie in de werkvormen die we gebruiken om methodieken en werkwijze eigen te maken aan de medewerkers.